Bilgilendirme

Sitemiz yenileme çalışmaları devam etmektedir. Site içerisinde ki eksik içerikler en kısa zamanda tamamlanacaktır.

AVOFARM

Gerekli Malzemeler

  • 1 paket Kakaolu bisküvi
  • 1 çay bardağı yulaf ezmesi
  • 3 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • 1 yemek kaşığı fındık ezmesi
  • Üst ganaj;
  • 1 paket krema
  • 2 paket çikolata
  • 1 portakal kabuğu rendesi
  • 1 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı
  • Karamel için;
  • 4 yemek kaşığı esmer şeker
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (katı şekilde)
  • 3 yemek kaşığı krema

Tarifin Hazırlanışı

  1. Taban için tüm malzeme blendırdan geçirilir yapışkan kıvamda bir karışım elde edilir. Tart, kalıbın her yerine eşit şekilde yayılır ve önceden ısıtılmış 180 °C fırında 15 dakika pişirilir.
  2. Kızılcık sos için: Kızılcık ve yaban mersini sos tenceresine alınır üzerine su ilave edilerek 15 dakika kaynatılır. Süzgeçten geçirilir tekrar sos tenceresine alınır. 5 dakika daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Islatılan jelati süzülerke sosa ilave edilir ve jelatin eriyene kadar karıştırılır. Hazırlanan sos tartın üzerine dökülür.
  3. Beyaz çikolata için: Kakao yağı benmari usulu eritilir. Süt tozu ve bal ilave edilerek karıştırılır. Sosun üzerine dökülür. Tart soğuyup çikolatalı bölümün donması için buzdolabına kaldırılır.