2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı (katı şekilde)
3 yemek kaşığı krema
Tarifin Hazırlanışı
Taban için tüm malzeme blendırdan geçirilir yapışkan kıvamda bir karışım elde edilir. Tart, kalıbın her yerine eşit şekilde yayılır ve önceden ısıtılmış 180 °C fırında 15 dakika pişirilir.
Kızılcık sos için: Kızılcık ve yaban mersini sos tenceresine alınır üzerine su ilave edilerek 15 dakika kaynatılır. Süzgeçten geçirilir tekrar sos tenceresine alınır. 5 dakika daha kaynatılır ve ocağın altı kapatılır. Islatılan jelati süzülerke sosa ilave edilir ve jelatin eriyene kadar karıştırılır. Hazırlanan sos tartın üzerine dökülür.
Beyaz çikolata için: Kakao yağı benmari usulu eritilir. Süt tozu ve bal ilave edilerek karıştırılır. Sosun üzerine dökülür. Tart soğuyup çikolatalı bölümün donması için buzdolabına kaldırılır.