Ürün Hakkında

Avofarm Makedamya Yağı, Avustralya’nın güneşli eyaleti Queensland’ın meşhur makedamya fındığının soğuk sıkım yöntemiyle yağ haline dönüşmesi ile elde edilir.

Tereyağımsı bir kıvamı olan bu yağ, hem sıcak hem de soğuk yemeklerde lezzetiyle damakları şenlendiriyor.

Makedamya yağının vücudun genel sağlığı üzerinde de güçlü etkileri vardır. Hiçbir meyvede bulunmayan ve sadece vücudumuzun genç yaşlarda bolca ürettiği palmitoleik asit, bu özel yağda bulunmaktadır. Palmitoleik asidin yanı sıra zengin bir lif kaynağı olan makedamya yağı, içerdiği yüksek oranda tekli doymamış yağ Omega-7, Omega 3 ve Omega 6 ile hem sağlık deposu hem de doğal bir antioksidandır.

Kızartma yemekleri veya tereyağı ile hazırlanan tatlarda kullanmak için idealdir. Hamur işleri ve diğer unlu mamüllerde, omlet ve diğer yumurtalı yemeklerde doku ve tadı kaldırmak için kullanılabilir. Barbeküde pişirilen etlerde ise makedamya yağıyla mükemmel lezzet uyumunu yakalayabilirsiniz. Yemeklerin yanı sıra güzelliğinize güzellik katmak için saç, cilt bakımı ve tüm kozmetik tariflerinizde de kullanabilirsiniz.

  • Muhafaza koşulları : Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz.
  • Raf Ömrü: 24 aydır. Kapağını açıldıktan sonra ise 6 ay içerisinde tüketilmelidir.
  • %100 Makedamya Yağı
  • AVOFARM Makedamya Yağı fındık türü olan makedamya meyvesinin, dış kabuğundan ayrıldıktan sonra meyvenin soğuk sıkım yöntemi ile hazırlanmış halidir.
  • Menşei Ülke : Avustralya
Enerji ve Besin Öğeleri 100g veya 100 ml için
Enerji (kcal ve kJ) 805kcal / 3367kJ
Yağ 91g
Doymuş Yağ 10g
Tekli Doymamış Yağ 79g
Çoklu Doymamış Yağ 2g
Kolestrol 0
Karbonhidrat 0
Şeker 0
Protein 0
Tuz-Sodyum 0

İlginizi Çekebilecek Diğer Ürünlerimiz