Ürün Hakkında

Kakao yağı, dünyada en çok tercih edilen yağlarından birisidir. Aile çiftçileri, topladıkları kakao meyvelerinin önce dış kabuğunu ve kakao çekirdeklerini ayıklarlar ardından kavurarak soğuk sıkım yöntemi ile yağını çıkarırlar. Natürel ve rafine edilmemiş kakao yağını en sevdiğiniz tariflerde, smoothielerde, shakelerdeve kahvelerde kullanabilirsiniz. Nem deposu olan bu özel yağı güzellik iksiri olarak da kullanabilirsiniz. Cildi nemlendirmek, elastikiyetini artırmak ve korumak için de kullanılabilen kakao yağı, ciltteki yara izlerinin giderilmesinde, kırışıklıkların azalmasında ve benzeri izleri yok etmede etkin rol oynar.

Tatlılar, kurabiyeler ve kek hamurlarında tereyağı yerine kullanılabilmektedir.Özellikle ev yapımı fındık kreması ve çikolataya eklendiğinde damaklarınızı şenlendirecek bir tat ortaya çıkar.

Avofarm kakao yağı ile yemek pişirebilir, shake'lerinize, smoothie'lerinize ve kahve tariflerinize ekleyebilirsiniz. Tüm kozmetik tariflerinizde ve cilt bakımında da kullanabilirsiniz.

  • 34C’nin altında katılaşır, sıcak su dolu bir kabın içerisine koyarak tekrar sıvı hale getirebilirsiniz.
  • Muhafaza koşulları : Serin ve kuru yerde muhafaza ediniz.
  • Raf Ömrü: 24 aydır. Kapağını açıldıktan sonra ise 6 ay içerisinde tüketilmelidir.

  • %100 Kakao Yağı
  • Avofarm Kakao Yağı kakao meyvesinin, dış kabuğundan ayırdıktan sonra kakao çekirdeklerinin kavrulup soğuk sıkım yöntemi ile hazırlanmış halidir.
  • Menşei Ülke: Batı Afrika kakao çekirdekleri işlenerek Türkiye'de üretilmiştir.
Enerji ve Besin Öğeleri 100g veya 100 ml için
Enerji (kcal ve kJ) 899kcal / 3764kJ
Yağ 99.9g
Doymuş Yağ 60.48g
Tekli Doymamış Yağ 35.49g
Çoklu Doymamış Yağ 23.3g
Kolestrol 0
Karbonhidrat 0
Şeker 0
Protein 0
Tuz-Sodyum 0