1 çay bardağı çiğ kabak çekirdeği ve ay çekirdeği içi
1/2 çay bardağı kuru kayısı
1/2 çay bardağı kuru üzüm
Tarifin Hazırlanışı
Öncelikle fırın 150°C’de ısıtılır. Daha sonra fındıklar buzdolabı poşetinin içine alınır ve bir bardak ya da tokmak yardımıyla iri parçalar haline gelinceye kadar ufalanır. Üzerine yulaf, elma püresi, hindistan cevizi yağı ve keçiboynuzu tozunu eklenerek güzelce harmanlanır. Yağlı kağıt serili fırın tepsisinin üzerine ince bir tabaka halinde yayılır. Önceden ısıtılan fırında 15 dakika kadar pişirilir. 15 dakikanın sonunda çıkarılarak kaşık yardımıyla güzelce karıştırılır. Aynı işlem bir kez daha tekrarlanır ve kontrollü olarak arada karıştırarak 15 dakika daha pişirilir. Fırından aldıktan sonra içine kuru üzüm ve küp küp kesilen kuru kayısılar ilave edilerek harmanlanır. Kavanoz içerisinde saklanır.