Yıkanarak suyu süzülen asma yapraklar kısık ateşte haşlanır ve haşlama suyu süzülür. Salamura kullanacaksınız tuzunu akıtması için suda bekletip ara ara suyunu değiştirin.
Kuru soğanlar yemeklik olarak doğranır. Avokado yağı bir tencerede ısıtılır. Yemeklik doğranan kuru soğanlar yumuşayıp hafif bir renk alana kadar orta ateşte kavrulur. Üzerine yıkayıp suyu süzülen pirinçler eklenir kavurmaya devam edilir. Baharatlar, suyu ve 1/2 su bardağı vişne suyu da ekleyip pişirilir. Demlenmeye bırakılan sarma harcına incecik kıyılmış taze nane ve dereotu eklenir ve karıştırılır.
Asma yaprağının damarlı olan kısmına yeterli miktarda hazırlanan iç koyularak birer adet vişne eklenerek sarılır. Tencereye 2-3 sıra sarma dizilir ve vişne eklenir. Kalan sarmaları da dizilir ve en üstüne kalan vişneler eklenir. En üste ağırlık yapması için bir tabak ya da dolma taşı koyulur. Üzerine kenar kısımlardan görünecek kadar su eklenerek yaklaşık 45 dakika pişirilir. Sarmalar soğumaya bırakıldığında üzerine avokado yağı gezdirilir ve limon dilimleri eklenerek soğuk servis edilir.