2 yumurta(birinin sarısı üzerine sürmek için ayrılır)
1 çay bardağı yoğurt
1/2 çay bardağı Avokado yağı
2 su bardağı tam buğday unu
1 adet kapya kırmızı biber
1 çay bardağı küçük doğranmış yeşil zeytin
Bir tutam dereotu
1çay kaşığı tuz
Tarifin Hazırlanışı
Un hariç tüm malzeme bir karıştırma kabında güzelce karıştırılır ve kontrollü olarak un ilave edilip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edinceye kadar yoğurulur. Küçük parçalar koparılır ve elde yuvarlanır, yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirilir üzerine yumurta sarısı sürülür. Dilerseniz üzerine keten tohumu da serpebilirsiniz. Tepsiye yerleştirilen hamur önceden ısıtılmış fırında 180° C’ de hafif kızarana kadar pişirilir.