İk etapta kinoa tel süzgeçte yıkanır ve bir kaba alınır. Üzerine oda sıcaklığında 2 su bardağı su eklenir ve 15 dakika bekletilir. Bekleyen kinoayı suyu ile birlikte bir tencereye alınır ve 15-20 dakika kadar haşlanır. Haşlama sırasında 1 çay kaşığı deniz tuzu eklenir. Suyunu çeken ve pişen kinoa soğuması için bir kaseye alınır.
Bir tavaya 2 yemek kaşığı zeytinyağı koyulur ve küçük küpler şeklinde doğranan kuru soğan eklenir. Soğanlar yumuşayana kadar yağın içinde pişirilir. Soğanların renginin değişmemesine dikkat edilmesi gerekiyor. Yumuşayan soğanlara 1 yemek kaşığı domates biber karışık salça eklenir ve 1-2 dakika daha kavurulur. Üzerine kimyon, karabiber, kırmızı toz biber ve pul biber ekleyerek 1 dakika daha bu şekilde kavurulur. Hazır olan salçalı soğanlı kısır harcına pişirilen kinoa eklenerek karıştırılır. Ilınması için bir kenara alınır.
Geriye kalan malzeme de kısırın içine eklenerek güzelce karıştırılır ve servise hazırlanır.