Bilgilendirme

Sitemiz yenileme çalışmaları devam etmektedir. Site içerisinde ki eksik içerikler en kısa zamanda tamamlanacaktır.

AVOFARM

Gerekli Malzemeler

  • 100 gr kavrulmuş fındık
  • 1 yemek kaşığı bal
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı

Tarifin Hazırlanışı

  1. Fındıklar tepsiye yerleştirilir. Önceden ısıtılmış 200°C’lik fırına verilir. 10-15 dakika kadar yanmayacak şekilde kavrulur. (Bu sırada kabuklar kendiliğinden soyulacaktır.) Kabuklar soyulmaya başladığında fındıklar fırından alınır ve soğumaya bırakılır. Ardından fındıklar elde ovuşturularak kabukları soyulur.
  2. İç fındıklar teflon bir tavada kısık ateşte ara ara karıştırılarak kavrulur. Kavrulmuş fındıklar mutfak robotuna alınır. Üzerine 2 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı ve balı eklenir. (Kenarda biriken fındık pürelerini kaşık yardımıyla robotun içerisine itin). Hazırlanan karışım cam kavanoz içine koyulur. Buzdolabında 1 ay kadar bozulmadan muhafaza edilebilir.