7 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı donmuş şekilde
1/2 su bardağı tam buğday unu
1/2 su bardağı yulaf ezmesi
2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
1 çay kaşığı tarçın
Servis Etmek için; -Dondurma
Tarifin Hazırlanışı
Crumble malzemesi parmak uçları ile çok ufaltmadan karıştırılır. Buzdolabına koyup soğuk olarak bekletilir. Bir yandan vişneler tencereye alınır ve üzerine şeker eklenerek pişirilir. Suyunu salıp hafif fokurdayana kadar pişirilir ve ardından suyun içine nişasta eklenir. 5 dakika fokurdatıp altı kapatılır. Hazırlanan vişne fırın kabına alınır ve dolaptan alınan crumble üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180° C’lik fırında 25- 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.