Bilgilendirme

Sitemiz yenileme çalışmaları devam etmektedir. Site içerisinde ki eksik içerikler en kısa zamanda tamamlanacaktır.

AVOFARM

Gerekli Malzemeler

  • 400 gr vişne
  • 3 yemek kaşığı agave
  • 1 yemek kaşığı nişasta
  • ½ su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu
  • Crumble için ;
  • 7 yemek kaşığı hindistan cevizi yağı donmuş şekilde
  • 1/2 su bardağı tam buğday unu
  • 1/2 su bardağı yulaf ezmesi
  • 2 yemek kaşığı hindistan cevizi şekeri
  • 1 çay kaşığı tarçın
  • Servis Etmek için; -Dondurma

Tarifin Hazırlanışı

  1. Crumble malzemesi parmak uçları ile çok ufaltmadan karıştırılır. Buzdolabına koyup soğuk olarak bekletilir. Bir yandan vişneler tencereye alınır ve üzerine şeker eklenerek pişirilir. Suyunu salıp hafif fokurdayana kadar pişirilir ve ardından suyun içine nişasta eklenir. 5 dakika fokurdatıp altı kapatılır. Hazırlanan vişne fırın kabına alınır ve dolaptan alınan crumble üzerine serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180° C’lik fırında 25- 30 dakika üzeri kızarana kadar pişirilir.